top of page

3 D Bikefitting

Vanuit onze holistische visie, de mens als geheel, is onze OBFA (Osteopathic Bike Fitting and Advice) ontstaan. Hierbij wordt er niet alleen rekening gehouden met de klassieke biomechanica, maar tevens welke de invloed is van de fietspositie op de organen, bloedvaten, zenuwen, het hormonale stelsel en fasciëen.

We beschikken in ons sportlab over een hoogtechnologische fitbike, waarbij we op een direct dynamische 3D manier kunnen screenen en positioneren, dit volledig aangepast op maat van de atleet. Dit wil zeggen dat we jouw positie al fietsend gaan bepalen.

Dus tijdens het fietsen kunnen we uw posities wijzigen alsook terugkeren naar eerdere posities, tijdens de fit sessie (opgeslagen in onze computer ).

Met deze methode bekijken we aldus het gehele plaatje.

Hierdoor kunnen vele ongemakken vermeden worden en zorgen we alzo voor een verbetering van het prestatieniveau en fietsplezier.

Wat maakt een fietspositionering bij The Sports Factory verschillend

Totale plaatje - mens als geheel - uitgebreide aanpak

Toonaangevende hoogtechtnologische

GURU fitbike

Onafhankelijk van fietsmerken en winkels. Onze beslissingen zijn gebaseerd op de behoeften van de fietser en niet op productbasis.

Het is één ding om de technologie te hebben -

we hebben de kennis, ervaring en expertise om het op de juiste manier te implementeren

Wetenschappelijk - Expertise - Kwaliteit

We hebben onze wortels in wetenschap en niet in mythen en geruchten

 onderzoeksprotocol

1. Intakegesprek

  • Orientatie : waarom wordt hulp en advies gevraagd, wat zijn de verwachtingen

  • Wat zijn je specifieke doelstellingen

  • Hoeveel uur train je per week

  • Algemene en speciële anamnese vragen over klachten, maar ook over de ziektegeschiedenis en leefgewoonten

 

 

2. Osteopathische screening

 Osteopathische screening van risicofactoren voor specifieke letsels binnen het fietsen, hierbij wordt de mobiliteit van je hele lichaam (spieren, gewrichten, bindweefsel, organen, enz. via actieve en passieve bewegingstesten beoordeeld, alsook de functionele kracht.

Hierbij wordt er ook specifiek op de wervelkolom en bekkenstructuur ingegaan, aangezien de vele rugklachten tijdens het fietsen.

3. Aanpassen van de schoenplaatjes

 Om blessures en overbelastingsletsels te vermijden en tevens om zo efficiënt mogelijk de ontwikkelde kracht op de pedalen over te brengen, worden de schoenplaatjes juist gepositioneerd.

4. Opmeten van de huidige fiets

 Je huidige fietspositie wordt nauwkeurig opgemeten en overgebracht op onze GURU fitbike en zal dienen als referentiepunt tijdens ons onderzoek naar de nieuwe optimale fietspositie.

De bikefitting kan ook perfect geschieden zonder dat je een eigen fiets meebrengt omdat het onderzoek wordt uitgevoerd op onze dynamische GURU fitbike

5. 3D Bikefitting

 

Met behulp van onze dynamisch aanpasbare fitbike, waarbij de renner/atleet blijft trappen tijdens de analyse en fitting, gaan we de optimale positie op de fiets bepalen.

Deze positie is afhankelijk van verschillende persoonlijke parameters, zoals rijstijl, flexibiliteit, biomechanica, druk op de organen, bloedvaten, enz.

Er is ook de mogelijkheid om uit een breed assortiment van testzadels, het meest optimale zadel voor jou te bepalen.

Tijdens het onderzoek verkrijgen we ook informatie over de pedaalkracht (bijvoorbeeld links-rechts verschillen, wijzigingen bij kracht en trapfrequentie ed.).

Als renner wordt je dus bij ons actief betrokken bij de fitting, zodat er een constante feedback is van hoe elke verandering aanvoelt – eerder dan wat voorgeschreven de ‘juiste en beste positie’ zou zijn, louter gebaseerd op bewegingshoeken ed - de computrainer houd je hierbij steeds op dezelfde power, waardoor je zelf aan de lijve kunt ondervinden dat het trappen makkelijker of moeilijker wordt naarmate de fit vordert (de cadans zal bvb stijgen als het makkelijker wordt).

Hierbij proberen we ervoor te zorgen dat het gehele lichaam in de best mogelijke positie komt (de wervelkolom, de ribben, de longen - waardoor je bvb. beter zult kunnen ademhalen en wint aan efficiëntie), enz.).

Ons systeem bevat een computer met een enorme database , bestaande uit zowat alle merken, die we kunnen instellen op onze Fit Bike.

Onze database die wekelijks wordt geüpdatet, bied een keuze uit verschillende frames. Dit is super handig om voor jou de juiste keuze te helpen maken bij aanschaf van een nieuwe fiets.

6. Aanpassen van de huidige fiets

Kleine aanpassingen kunnen eventueel meteen ter plaatse worden uitgevoerd

 

In de mate van het mogelijke en indien gewenst wordt jouw nieuwe optimale positie, nauwkeurig overgebracht op jouw huidige fiets.

​Voor grotere aanpassingen verwijzen we je met heel duidelijke richtlijnen en schema's door en je kan dan deze aanpassingen laten uitvoeren  bij een, door ons, erkende fietsenhersteller.

7. Bespreking

 

Hierbij krijg je aansluitend een heldere rapportage, analyse en advies.

Welke aanpassingen moeten er eventueel nog gebeuren en op welke manier kan ik het best trainen om het risico te verminderen op blessures.

Door u efficiënt te positioneren kan je de kans op blessures sterk verminderen.

Optioneel

  • sport preventieve screening

Voorkom letsels door zwakkere punten bij te schaven.
Sport veilig en doordacht, rekening houdend met de individuele blessuregevoeligheid.

Screening van risicofactoren voor specifieke letsels binnen het fietsen - specifieke sportletsel preventie met de meest recente wetenschap - In samenwerking met Spartanova, de cutting-edge in preventie, revalidatie en training.

Log in op je eigen online account, zoek je risicoprofiel en trainingsprogramma op en communiceer met onze expert.

Elke risicofactor die getest wordt kan thuis bijgetraind worden met een minimum aan materiaal

  • Lichaamssamenstelling

Met behulp van de Bodystat bioimpedantie analyse. Hierbij krijgen we een uitgebreide analyse van wat het lichaamsgewicht bevat in termen van lichaamsvocht, spiermassa totale lichaamsvet, visceraal vet, botmassa en vetvrije massa.

  • spirometrie

De longvolumes en longcapaciteit geven informatie over de functie van het ademhalingsstelsel.

Longvolumes worden gemeten met een spirometer.

bikefit

zonder eigen fiets

PRIJS

€200

DUURTIJD

1.5  u

bikefit

met eigen fiets

PRIJS

€250

DUURTIJD

2 u

bikefit

all in

met opties

PRIJS

€350

DUURTIJD

3 u

Bikefitting TT fiets
The-Sports-Factory-LOGO-A.jpg
Bikefitting koersfiets
bikefitting @ The Sports Factory
TSF

bikefitting @ The Sports Factory

bottom of page